Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Червень » 3 » Повідомлення, щодо намірів КП «ЩТЕК» змінити тарифи
10:19
Повідомлення, щодо намірів КП «ЩТЕК» змінити тарифи

Повідомлення,

щодо намірів КП «ЩТЕК» змінити тарифи повним переглядом

на теплову енергію, її транспортування, постачання, послугу з постачання теплової енергії

 

Керуючись п.2 розділу 2 Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 № 130, комунальне підприємство «Щастинська теплова енергетична компанія» доводить до відома споживачів інформацію про намір змінити тарифи повним переглядом на теплову енергію, її транспортування, постачання, послугу з постачання теплової енергії.

На сьогоднішній день КП «ЩТЕК» здійснює діяльність згідно тарифів, встановлених постановою НКРЕКП від 19.08.2016 №1449 (населення) та 02.12.2017 №2126 (бюджетні установи на інші споживачі), рівень рентабельності яких складає близько 86,8%.

На сьогодні на  підприємстві діють наступні тарифи:

  • для  населення                    – 704,26 грн/Гкал (з ПДВ);
  • для  бюджетних установ   – 692,86 грн/Гкал (з ПДВ);
  • для  інших споживачів      – 692,86 грн/Гкал (з ПДВ);
  • послуга з централізованого опалення для абонентів житлових будинків без  будинкових  та  квартирних  приладів  обліку  теплової  енергії   – 21,92 грн/м. кв. (з ПДВ).

         Вищезазначені тарифи не відшкодовують фактичних витрат, крім того, значно змінюються умови оплати праці на підприємстві:

-  у 2016 році (враховано в діючому тарифі):

прожитковий мінімум складав 1450 грн.;

мінімальна заробітна плата складала 1450 грн;

коефіцієнт за видами робіт складав 1,42;

коефіцієнт до тарифної ставки робітника І розряду складав 1,20;

- у 2019 році (плановий тариф):

прожитковий мінімум складає 1921 грн;

мінімальна заробітна плата складає 4173 грн;

коефіцієнт за видами робіт складає 1,66;

коефіцієнт до тарифної ставки робітника І розряду складає 1,60.

Змінюються планові витрати на професійні послуги, послуги банків, вартість паливно-мастильних матеріалів в сторону збільшення. Все це у значній мірі вплинуло на ріст собівартості одиниці послуги, та призвело до збиткової діяльності.

Порівняльний аналіз зміни основних витрат:

Згідно ЗУ «Про житлово-комунальні послуги», значно змінюються умови надання комунальних послуг, порядок формування тарифів на теплову енергію, ліквідується таке поняття як «послуга з централізованого опалення», вводиться таке поняття як «послуга з постачання теплової енергії», вводиться «плата за абонентське обслуговування», яка здійснюється щомісячно протягом 12 місяців населенням, та згідно розрахунків на 2019 рік буде складати 16,21 грн. без ПДВ (19,45 грн. з ПДВ).

У зв’язку з вищезазначеними факторами, для приведення тарифів до законних вимог, для уникнення збитковості при наданні послуг, виникла необхідність провести розрахунок тарифів на теплову енергію, її транспортування та постачання, послугу з постачання теплової енергії, плату за абонентське обслуговування, та враховуючи вимоги п.57 та п.96 Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води затвердженого постановою КМУ від 01.06.2011 №869 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 3 квітня 2019 р. № 291) подати відповідні розрахунки та підтвердні матеріали на розгляд ВЦА м. Щастя до 1 червня 2019 року (було подано 30 травня 2019 року).

Зауважуємо, що протягом дії тарифів може здійснюватися їх коригування-перерахунок у зв’язку із зміною окремих складових, вартість яких змінилася з причин, які не залежать від ліцензіата (суб’єкта господарювання).

Порівняльний аналіз зміни тарифів:

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб приймаються у письмовому вигляді протягом 10 календарних днів з дня оприлюднення відповідної інформації за адресою: 91480, Луганська обл., Новоайдарський р-н., м. Щастя, вул. Донєцкая, 36, приймальня, або на електрону адресу kpstek@ukr.net. Всі звернення, із зазначенням контактних даних відправника, будуть розглянуті та надані відповіді.

Повідомлення, щодо намірів КП «ЩТЕК» змінити тарифи зі структурою в електроному вигляді.

Структура тарифу зі складовими елементами.

                                                                  Адміністрація КП «ЩТЕК»

Просмотрів: 472 | Додал: Kpstek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar