Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Грудень » 19 » Про особливості нарахування плати за опалення у разі відсутності засобів обліку теплової енергії
13:26
Про особливості нарахування плати за опалення у разі відсутності засобів обліку теплової енергії
Кабінетом Міністрів України затверджено постанову № 865 від 30.11.2016 «Про особливості нарахування плати за надану послугу з централізованого опалення населенню у разі відсутності у квартирі та на вводах у багатоквартирний будинок засобів обліку теплової енергії в опалювальний сезон 2016/17 року». Відповідно до п.п. 5 п. 1 зазначеної постанови, в разі оснащення житлового фонду міста засобами обліку теплової енергії не менше 50%, нарахування за послугу з централізованого опалення мешканцям багатоквартирних житлових будинків, не обладнаних приладами обліку теплової енергії, здійснюється на підставі середньозважених для відповідного населеного пункту показників споживання теплової енергії поточного розрахункового періоду, виставлених споживачам згідно з показниками будинкових засобів обліку теплової енергії, які перебувають на абонентському обліку виконавця послуг. 
 
Оскільки в житловому фонді м. Щастя не обладнано жодного будинку приладами обліку теплової енергії, нарахування за послугу з централізованого опалення всім споживачам (населенню), проводиться відповідно до п. 2 даної постанови, а саме з дотриманням вимог пунктів 40-48 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 року №630. Зокрема під час розрахунку фактичної розрахункової норми витрати теплової енергії на опалення 1 кв. метра опалюваної площі житлових будинків застосовується середня розрахункова температура зовнішнього повітря для відповідного населеного пункту, яка врахована в установлених тарифах на послугу з централізованого опалення в і-му місяці, та середня фактична температура зовнішнього повітря розрахункового періоду для відповідного населеного пункту в і-му місяці. (Що підприємство і робить з грудня 2015 року).
 
Додатково зазначаємо, що у структурі діючого тарифу для населення м. Щастя на послугу з опалення не враховані витрати на обладнання приладами обліку теплової енергії житлових будинків. Додавання до собівартості послуг, які надає КП "ЩТЕК", інвестиційної складової, яка спрямована на 100% оснащення житлового фонду м. Щастя приладами обліку теплової енергії призведе до збільшення діючого тарифу в середньому на 22%. В умовах, і без того, значного зростання тарифів на житлово-комунальні послуги та енергоносії останнім часом, підприємство, зараз, не готове підтримати цей захід.
Просмотрів: 891 | Додал: Kpstek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar