Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Червень » 17 » Щодо плати за абонентське обслуговування
08:12
Щодо плати за абонентське обслуговування

      У зв'язку із часто виникаючими питаннями, повторно надаємо роз'яснення, щодо сплати абонентами централізованого опалення за абонентське обслуговування.  

     Згідно ЗУ "Про житлово-комунальні послуги", постанови КМУ від 21.08.2019 №808 "Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента для комунальних послуг, що надаються споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами" всі абоненти (населення) повинні здійснювати щомісячно, протягом 12 місяців,  плату за абонентське обслуговування, яка до 01.10.2020 згідно розрахунків КП "ЩТЕК" складає 19,45 грн. (з ПДВ) за квартиру. 

    Плата за абонентське обслуговування передбачена для відшкодування витрат виконавця комунальної послуги, пов’язаних з укладенням договорів про надання комунальної послуги, здійсненням розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами та стягненням плати за спожиті комунальні послуги.

      Раніше вищезазначені витрати входили в структуру тарифу на опалення, та у зв'язку із змінами у законодавстві, з 01.05.2019 винесені та сплачуються споживачами окремо.

      З 01.10.2020 плату за абонентське обслуговування по КП "ЩТЕК" буде перераховано з урахуванням зміни витрат складових структури плати.

 

Просмотрів: 234 | Додал: Kpstek | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar